Om oss

Nettredaktor.no ble skapt på Nettredaktørskolen, og drives av Nina Furu med bidrag og innspill fra flere andre nettredaktører og bransjekolleger.

Idéen til Nettredaktor.no kom under en kurskveld i nettjournalistikk på Nettredaktørskolen høsten 2003. Til stede var landets første kull nettredaktør-elever , gjesteforeleser Herman Berg (fra Propaganda.no) og jeg selv. Hensikten var egentlig bare å lage et case i nettjournalistikk, men vi ble alle så begeistret for tanken på en fag-portal for nettredaktører at vi besluttet der og da å gjøre virkelighet av den.

Men som du sikkert vet selv - nettprosjekter er raskere å planlegge enn å gjennomføre. Det tok derfor fire måneder til (med praktisk arbeid med innholdsproduksjon, design og implementering) før nettredaktor.no kom "på lufta".

Jeg som har påtatt meg ansvaret for å drive denne portalen heter Nina Furu. Du kan lese mer om meg og min virksomhet på NinaFuru.no. I tillegg til å drive Nettredaktor.no og Websuksess.no, driver jeg også Nettredaktørskolen og har ansvar for årssamlingen Web-Forum. Til daglig er jeg seniorpartner og styreleder i tenketanken Webgruppen.

Tidligere har jeg vært nettredaktør for Orkla Medias portalsatsning HjemmeNett, fra denne ble etablert til den (dessverre) ble nedlagt under dot.com-døden. Jeg har vært senior rådgiver i et kommunikasjonshus, og jeg har vært nettredaktør for blant annet magasinet DET NYE. I tillegg er jeg lærebokforfatter, skribent på digi.no , og litt av hvert annet.

Nettredaktor.no er et pro bono prosjekt som jeg driver uten å få betalt for det. Mange aktive år på nettet har lært meg ganske mye, og det har vist seg at mange av disse kunnskapene er nyttige også for andre enn meg selv. Noe av det jeg har lært deler jeg derfor her, gratis. Andre deler tar jeg betalt for, på Nettredaktørskolen, gjennom bøker jeg har skrevet og gjennom min virksomhet som konsulent og foredragsholder.

Hvis du har lyst til å bidra på Nettredaktor.no blir både brukerne og jeg veldig glade! Send meg gjerne en e-post med tips og nyttige ting, så kan jeg legge det ut for deg. Håpet mitt er at Nettredaktor.no kan bli et nyttig daglig verktøy for nettredaktører i det ganske land.

Selv tror jeg webben som helhet blir bedre av at vi deler det vi kan med andre. Vi er pionerer i et nytt fagfelt, og det er opp til hver og en av oss å bygge vår lille bit av fondet av kunnskap som vokser der ute. Hvem vet, kanskje noen en dag vil takke oss for det?

Er du interessert kan du også følge meg på Twitter.

Det finnes også en gruppe for nettredaktører på Facebook.

Bor du i Oslo kan du også delta på gratis nettverksmøter om webkommunikasjon.


Vil du ha ny jobb?

---

Lær mer om web

Vi arrangerer en rekke kurs i samarbeid med Webgruppen.

Se oversikt over alle kurs.

Drives av Idium Portalserver