Netthandel

Netthandel er et omfattende fag i seg selv. Her får du en svært kort innføring - og tips om hvor du kan finne ut mer.

Netthandel, eller e-handel, er et så omfattende fagområde i seg selv at jeg ikke engang skal gjøre noe forsøk på å behandle det uttømmende. Det holdes en rekke nyttige kurs og konferanser om emnet, det finnes gode nettressurser, og det er skrevet kilometervis av gode bøker (du finner linker til alt dette lenger ned på siden).

Snarveien til en shopping-løsning hvis du ikke har så mye startkapital, kan være å etablere en nettbutikk på Mystore. Her er det gratis å etablere nettbutikken, men de tar betalt i en liten prosents provisjon på hvert salg i stedet.

Før du kaster deg ut i dette eventyret, vil jeg likevel tillate meg å minne om at det enkle er ofte det beste . Det klassiske eksempelet på dette er Haugen Bok, som allerede i 1996 hadde bokhandel på nett. Men mens konkurrentene brukte millioner på å utvikle avanserte systemer for digitale handlekurver og betalingssystemer, tok Haugen Bok rett og slett imot bestillinger via et enkelt e-post formular og sendte bøkene i postoppkrav, slik de alltid hadde gjort. Kundene kjøpe villig vekk, og Haugen Bok tjente penger. Mye penger!

Med andre ord: Netthandel er ikke vesensforskjellig fra annen handel . Det er de fire P'ene som gjelder: Product, Price, Placement & Promotion . Med andre ord: Du trenger gode varer/tjenester (product), konkurransedyktige priser (price), god distribusjon (placement) og måter å sørge for at kundene får vite om at du eksisterer (promotion).

Har du selv det første (gode varer/tjenester), kan nettet hjelpe deg med de tre siste: Å holde prisene nede, distribuere til hele landet (og utenfor, hvis du vil) og å bli synlig for kundene (se seksjonen Bli Synlig På Web for mer info om dette).

Mer hokus-pokus enn dette er det ikke.

Her er noen linker som kan hjelpe deg på vei:

Info på nett :

Bøker :

 

Vil du lære mer om netthandel?

Se Webgruppens kurs i markedsføring og salg på web.


Vil du ha ny jobb?

---

Lær mer om web

Vi arrangerer en rekke kurs i samarbeid med Webgruppen.

Se oversikt over alle kurs.

Drives av Idium Portalserver