Kjøpe oppføring i søkemotorer

Å kjøpe oppføringer i søkemotorer kan være et OK alternativ til å kjøpe regulære annonser. Men vær bevisst på hva du kjøper.

Kjøp av oppføring i søkemotorer fungerer på forskjellige måter, avhengig av hvilken søkemotor eller katalogtjeneste det gjelder.

På  Kvasir er for eksempel Firmasøk helt og holdent betalt – vil du stå oppført her, koster det penger. Det samme gjelder på Gule Sider . Her må du betale for en enkel oppføring, eller du kan bestille større annonsepakker og/eller bannere for å bli ekstra synlig. (Det fungerer i prinsippet på samme måte som i gule sider telefonkatalog på trykk.)

En annen (og ofte vel så virksom) modell er at du betaler for en prioritert visning i tilknytning til enkelte søkeord . På Kvasir fungerer det slik at når du skriver inn et fritekstsøk vil de første resultatvisningene komme fra Firmasøk. (Se eksempel.) Først etter disse kommer oppføringene fra temakatalogen (der det er gratis å stå oppført) og så til slutt fritekstsøk (som forøvrig er levert av Google).

Vurderer du å kjøpe katalogoppføring/oppføring i søkemotorer kan du jo sjekke disse sidene:

Hvis du ikke liker tanken på å legge ut penger uavhengig av hva du får igjen, bør du heller sjekke ut pay-per-click annonsering der du kun betaler per klikk til din side, eller søkemotoroptimalisering som gjør at du kan få gode oppføringer i fritekstsøk.

Lyst til å lære mer om synlighet på nett?

Se Webgruppens kurs i markedsføring og salg på web.