Slik evaluerer du ditt eget nettsted

Føler du at nettstedet ditt trenger forbedringer, men er i tvil om hvor du skal begynne? Har du fått levert eksternt produserte sider, men er i tvil om hvor godt de egentlig fungerer? Da er løsningen å gjennomføre en profesjonell evaluering av sidene dine – noe du faktisk enkelt kan gjøre selv. Her lærer du hvordan.

Som webprofesjonell gjennomfører jeg ofte evalueringer av kunders nettsteder. Det gir kunden en nyttig gjennomgang av styrker og svakheter, og hjelper ham også gjerne til å unngå (eller rette opp) de viktigste feilene på en enkel og direkte måte.

Når jeg gjør slike evalueringer, er det alltid bestemte ting jeg ser etter og bestemte spørsmål jeg stiller – dette går på de mest sentrale elementene for å bygge et effektivt og velfungerende nettsted. Disse punktene har jeg nå samlet i et spørreskjema, som du selv kan bruke til å evaluere dine egne sider:

Skjema for evaluering av egne websider (Word-dokument)

Skjemaet kan du fritt bruke internt i din egen organisasjon. Du kan imidlertid ikke distribuere det videre til tredjepart, men send dem gjerne linken til denne siden.

Lykke til med ditt forbedringsprosjekt!