Opprette et nytt nettsted

Når du skal opprette et nettsted fra bunnen av, er det mange ting du må tenke på. Her er noen av dem.

Å opprette et nettsted helt fra bunnen av er kanskje den mest spennende prosessen vi nettredaktører kan bli trukket inn i. Da er det “blanke ark og fargestifter”, og vi står endelig fritt til å gjøre en grundig og riktig prosess .

Etter min mening er det aller viktigste å begynne i riktig ende: Med de gode spørsmålene. Jeg lagde i 1996 et dokument som jeg kalte “huskelisten” – gode spørsmål man må besvare FØR man går i gang med å utvikle nettstedet. Denne huskelisten har jeg opplevd å få sitert tilbake til meg selv i kundemøter, og den lever sitt eget liv i mange versjoner. Min egen siste oppdaterte versjon finner du her. I tillegg finner du en lærefil fra et foredrag jeg har holdt mange, mange ganger: “Strategiske valg ved utvikling av nettsteder”.

Strategiske valg ved utvikling av nettsteder – gratis lærefil (powerpoint-fil)

“Huskelisten” – hva du bør tenke på før du utvikler et nytt nettsted (word-fil)

Etter denne strategiske fasen kommer den mer praktiske kravspesifiserings- og utviklingsfasen . Dette er et omfattende emne som er dekket i en egen seksjon på dette nettstedet. Denne seksjonen finner du her:

Se også vår sjekkliste for web-utvikling, som du kan bruke til å kvalitetssikre din prosess.

Ønsker du å diskutere ditt web-prosjekt med en objektiv, ekstern partner, kan jeg hjelpe deg .