Om oss

Nettredaktor.no ble skapt på Nettredaktørskolen av Nina Furu med bidrag og innspill fra flere andre nettredaktører og bransjekolleger.

Idéen til Nettredaktor.no kom under en kurskveld i nettjournalistikk på Nettredaktørskolen høsten 2003. Til stede var landets første kull nettredaktør-elever , gjesteforeleser Herman Berg (fra Propaganda.no) og jeg selv. Hensikten var egentlig bare å lage et case i nettjournalistikk, men vi ble alle så begeistret for tanken på en fag-portal for nettredaktører at vi besluttet der og da å gjøre virkelighet av den.

Men som du sikkert vet selv – nettprosjekter er raskere å planlegge enn å gjennomføre. Det tok derfor fire måneder til (med praktisk arbeid med innholdsproduksjon, design og implementering) før nettredaktor.no kom “på lufta”.

Jeg som har påtatt meg ansvaret for å drive denne portalen heter Nina Furu. Du kan lese mer om meg og min virksomhet på NinaFuru.no. I tillegg til å drive Nettredaktor.no og Websuksess.no, driver jeg også Nettredaktørskolen og har ansvar for årssamlingen Web-Forum. Til daglig er jeg partner og største eier i kursselskapet Webgruppen, og vi driver i dag Nettredaktor.no som del av vår virksomhet i selskapet.

Tidligere har jeg vært nettredaktør for Orkla Medias portalsatsning HjemmeNett, fra denne ble etablert til den (dessverre) ble nedlagt under dot.com-døden. Jeg har vært senior rådgiver i et kommunikasjonshus, og jeg har vært nettredaktør for blant annet magasinet DET NYE. I tillegg er jeg lærebokforfatter, skribent på digi.no , og litt av hvert annet.

Hvis du har lyst til å bidra på Nettredaktor.no blir både brukerne og jeg veldig glade! Send meg gjerne en e-post med tips og nyttige ting, så kan jeg legge det ut for deg. Håpet mitt er at Nettredaktor.no kan bli et nyttig daglig verktøy for nettredaktører i det ganske land.

Det finnes også en gruppe for nettredaktører på Facebook.