Salgsprovisjoner

Partner-programmer, affiliate-programmer, salgsprovisjon, partner networking … kjært barn har mange navn. Men det dreier seg om å tjene penger ved å generere salg for andre.

I og med at web er et nettverksmedium, er det jo ikke så rart at noen av de første forretningsmodellene som dukket opp var såkalte affiliate-programmer, altså partnerprogrammer der du mottar en provisjon dersom du videresender en kunde til et annet nettsted.

En av de partnerprogrammene vi har sett tydeligst her i Norge er Active ISP, som har plassert sine domenesøkebokser på en rekke partner-nettsteder. For domener som blir solgt via disse boksene mottar partner en provisjon. Du kan lese mer om akkurat dette programmet på Active ISP sin side – klikk på “Partnere”.

De aller fleste store nettbutikker har affiliate-programmer ( Amazon , Ebay og mange, mange andre). Lønner det seg å prøve på slikt salg? – Absolutt! Det finnes mange eksempler på suksesshistorier innen affiliate-virksomhet. Den store guruen på området heter Allan Gardyne, og hans nettsted er essensiell lesning hvis man ønsker å “tjene penger fra kjøkkenbenken” på dette området:

Snur du perspektivet, kan man også si at det kan være veldig effektivt å opprette et affiliate-program dersom man allerede har en nettbutikk, men gjerne vil ha flere kunder enn de man kan nå ut til på egenhånd. Er det dette perspektivet du er interessert i, bør du lese artikkelen under fra Entrepreneur.com. Du kan eventuelt også se på muligheten for å kjøpe affiliate-software som hyllevare:

Har du erfaringer med affiliate-programmer, positive eller negative, vil vi gjerne høre fra deg .