Statistikk og nøkkeltall om web

Hvor stor er webben? Hvor mange norske bedrifter har egne websider? Hva slags skjermoppløsning og maskinplattformer bruker norske web-brukere? Her får du litt generell statistikk og noen sentrale nøkkeltall for web.

Hvor stor er egentlig webben i dag? Ingen vet det sikkert, i følge nettestimater ca 13,35 milliarder nettsteder, tallene for sider vil være langt høyere. Kanskje er world wide web omtrent dobbelt så stort som dette? Tallet ventes å eksplodere etterhvert som Kina gradvis får en web-utbredelse som nærmer seg den vestlige verdens.

97 prosent av det norske folk har tilgang til Internett, ifølge TNS-Gallup. Dette tallet er høyest i verden. Du kan se TNS Gallup sine oppdaterte tall her.

I 2008 var det ca 95 000 norske bedrifter som har egne websider (kilde: Online Services). I tillegg kommer websider i offentlig sektor.

Hva tallene er for ditt eget nettsted vil variere, og ingen generelle tall kan erstatte dine egne målinger. Her er imidlertid tall som er tatt fra Nettredaktor.no’s brukermasse, og som i hvert fall tentativt kan sies å være representative.

Jobber du internasjonalt, er du kanskje også interessert i disse tallene:

91,7% av alle web-brukere benytter søkemotorer til å orientere seg (Kilde: Jupiter research). Her i Norge søker hver av oss 6,5 ganger på en søkemotor hver dag, og det er ca 2,4 millioner av oss som er på web hver dag. Det betyr at det foregår minst 15 millioner søk daglig bare i Norge. Google er den klart dominerende søkemotoren på det norske markedet, med en markedsandel som anslås til over 90%. (Google leverer også fritekstsøket til Kvasir.)

Norges mest besøkte nettsted i januar 2013 er VG Nett, med 1,6 millioner unike brukere og over 40 millioner sidevisninger per uke. På 2., 3. og 4. plass kommer henholdsvis NRK.no, Dagbladet.no og FINN.no. Oppdaterte tall for norges mest besøkte nettsteder finner du til enhver tid på TNS-Gallup/Internett (klikk på TNS Metrix Topplisten).